• Jesenné prázdniny

          • Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia v termínoch  30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

          • Krajské kolo súťaže Festivalu vedy a techniky - AMAVET

          • Dňa 23.10. 2020 sa naši žiaci 4. ročníka študijného odboru mechanik elektrotechnik Dominik Trsťan a Daniel Trsťan zúčastnili online krajského kola súťaže Festivalu vedy a techniky - AMAVET.  Do súťaže sa zapojili s projektom, ktorý nazvali „Mikrokontrolér Arduino v priemysle 4.0.“ Aj napriek veľkej konkurencií z Nitrianskeho a Žilinského kraja sa naši žiaci umiestnili na krásnom  3. mieste.

            Gratulujeme a srdečne blahoželáme.

          • Oznam!!!

          • Vážení rodičia a žiaci,

             

            na základe opatrení Ústredného krízového štábu zo dňa 11. októbra 2020 a  po rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR vo vzťahu k súčasnému vývoju epidemiologickej situácie spôsobenej šírením ochorenia Covid-19 sa s účinnosťou od 12.10.2020 až do odvolania  mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v stredných školách podľa § 32 školského zákona. Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou.  Tento spôsob vyučovania je pre žiakov povinný - prihliada sa počas neho na účasť žiaka na dištančnom vzdelávaní, žiaci sa hodnotia ako na bežných vyučovacích hodinách.

                                                                           Ing. Oľga Hodálová, riaditeľka

          • Oznam!!!

          • Vážení rodičia,

             

            v zmysle Manuálu pre stredné školy, ktorý upravuje organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v stredných školách pre školský rok 2020/2021 po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19, je škola v oranžovej fáze.

            Preto si Vás dovoľujeme požiadať o spoluprácu v našom spoločnom záujme čo najúčinnejšej ochrany zdravia Vašich detí a rodín.

            Od 09. októbra  2020 sa mení forma vyučovania z prezenčnej na e-learningovú. Výchovno-vzdelávací proces organizujeme aj v takejto mimoriadnej situácii, čím chceme zabezpečiť, aby sa žiaci zdržiavali v domácom prostredí a nezdružovali sa v kolektívoch, o čo aj Vás touto cestou prosíme.

            Počas uzatvorenia školy je zabezpečený vyučovací režim prostredníctvom aplikácie Edupage, Skype, Teams, e-mailov a dostupných médií. Tento náhradný režim vyučovania ako aj účasť žiakov, budú zo strany školy hodnotené.

            Upozornite preto svoje deti, že vyučovanie on-line beží podľa platného rozvrhu hodín.  Je preto nevyhnutné, aby boli žiaci v takejto forme aktívne prítomní na vyučovaní prostredníctvom internetu, počítača alebo inou dostupnou formou.

            Sledujte, prosím,  aj naďalej webovú stránku školy, kde Vám budeme poskytovať vždy aktuálne informácie v prípade akýchkoľvek zmien.

            Za vzájomnú spoluprácu ďakujeme.

             

                                                   Ing. Oľga Hodálová, riaditeľka

          • Otvorenie školského roka 2020/2021

          • Riaditeľka Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220, Nitra  oznamuje rodičom a žiakom školy, že v dôsledku aktuálnej pandemickej situácie COVID-19 sa uskutoční otvorenie školského roka 2020/2021 dňa 02.09.2020 v zmysle nasledovných pokynov:

            9.00 hod. – 9.45 hod.:

            triedy: III. PGMN, III.MMD, III. MEMM, III. ETO, IV. PGMN, IV. MSMN, IV. MEPG, IV. STET, V. STET -  v doprovode triednych učiteľov a MOV v určených triedach,

            10.00 hod. – 10.45 hod.:

            triedy: I. PGMN, I. MMME, I. MMD, I. TAEL, II. PG, II. MN, II. MEMM, II. MMD, II. ETO -  v doprovode triednych učiteľov a MOV v určených triedach.

            Do priestorov školy môžu vstúpiť iba žiaci príslušných tried v zmysle uvedených časových intervalov.

            Počas otvorenia školského roka 2020/2021, ako aj v nasledujúcich dňoch žiadame všetkých žiakov, prípadne rodičov  dodržiavať hygienicko-epidemiologické opatrenia počas teoretického vyučovania i počas odborného výcviku (dezinfekcia rúk, ochranné rúško alebo iné vhodné prekrytie horných dýchacích ciest).

            Prosíme všetkých zákonných zástupcov žiakov/plnoletých žiakov, aby priniesli vytlačený a vyplnený Dotazník a vyhlásenie  nájdete TU…, ktorý predkladajú žiaci pri prvom nástupe do strednej školy. 

            Pokiaľ nemáte možnosť  tlačivo si vytlačiť bude k dispozícii od 31.augusta 2020 v čase od 8.00 hod. do 13.00 hod. (vo vstupnej chodbe školy). Bez uvedeného tlačiva nebude možný nástup žiaka na vyučovanie.

          • Súťaž pre fanúšikov Minecraftu

          • Súťaž pre fanúšikov Minecraftu – vymodelujte v hre Minecraft akékoľvek technické zariadenie od robota po automobil.

            Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Nitra vyhlasuje súťaž o najvernejší model akéhokoľvek technického zariadenia od robota po automobil, vytvorený v hre Minecraft.

            Na hranie počítačových hier existujú rôzne názory, rozhodne však existujú aj hry, ktoré nie sú len bezduchou stratou času, ale dá sa pri nich aj vzdelávať, rozvíjať fantáziu a učiť sa spolupracovať.
            Jednou z takých je počítačová hra Minecraft, fenomén najmladšej generácie. Hráčom poskytuje otvorené prostredie s veľkým množstvom herných možností, napríklad postaviť si vlastné obydlie, pestovať rastliny, chovať zvieratá a pod. Je vhodná už pre deti od 7 rokov.

            NAJLEPŠÍ MODEL VYHRÁVA 100 € s možnosťou aj praxe v najlepších firmách v regióne!

            Autor najlepšieho modelu získa ako odmenu voucher 100 € na nákup hier v ProGamingShop.sk. Ak je súťažiaci študentom školy, alebo si do 15. septembra podá prihlášku, môže v rámci systému duálneho vzdelávania takýmto spôsobom získať aj prax v prestížnych  firmách ako sú Jaguar Land Rover, s. r. o., Fanuc Slovakia, s. r. o., Sodecia Matador, a. s., Muehlbauer Technologies, s. r. o., Marel Food System, s. r. o., Jasplastik, s. r. o.  a iné.

            Sme moderná škola zameraná na priemysel 4.0, a preto touto cestou hľadáme talentované deti schopné uvažovať technicky, kreatívne a samostatne. Počas štúdia na  našej škole sa žiaci  postupne naučia ovládať kolaboratívne a priemyselné roboty, programovať CNC stroje a zariadenia a PLC automatizačné prvky, prípadne si vytlačiť  vlastný model automobilu na 3D tlačiarni.

            PRAVIDLÁ SÚŤAŽE:

            1. Vyberte si akékoľvek technické zariadenie od robota po automobil, ktorý chcete modelovať, a odfoťte ho/stiahnite obrázok.
            2. Vymodelujte v hre Minecraft akékoľvek technické zariadenie od robota po automobil  (veľkosť modelu je ľubovoľná)
            3. Urobte niekoľko printscreenov.
            4. Na email dsa.nr@dsakademien.sk pošlite fotku zariadenia, ktoré slúžilo ako predloha.
            5. Na email pošlite printscreeny modelu z hry Minecraft.
            6. Máte čas do 15. septembra 2020!
          • Oznámenie

          • V súvislosti s rozhodnutím MŠVVaŠ SR o obnovení vyučovania na stredných školách Vás informujeme, že z dôvodu prebiehajúcich stavebných prác, a tým súvisiacej bezpečnosti žiakov, vyučovanie na SSOŠP DSA od 22.6. 2020 do 26. 6. 2020 nebude v plnom rozsahu obnovené. Prístup do školy budú mať iba tí žiaci, ktorí budú mať záujem o preskúšanie v súvislosti s koncoročnou klasifikáciou.Títo žiaci sa musia vopred nahlásiť svojim triednym učiteľom, najneskôr do piatka, t. j. 19.06.2020 do 10.00 hod. Vyučovanie bude naďalej pokračovať v nastavenom funkčnom systéme dištančného vzdelávania.

             

                                                                         Ing. Oľga Hodálová

                                                                                 riaditeľka                                                       

          • Oznámenie

          • Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220 v Nitre bude realizovať 2. termín prijímacieho konania na nenaplnený počet miest, ktorý sa uskutoční od 20.06.2020 do 23.06.2020 pre školský rok 2020/2021.

             

            2. termín prijímacieho konania sa bude realizovať pre nasledovné študijné odbory:

            2411 K mechanik nastavovač               

            2426 K programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení 

            2679 K mechanik-mechatronik

            2697 K mechanik elektrotechnik              

            Prihlášky uchádzačov o štúdium v študijných odboroch je potrebné podať osobne na sekretariáte Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220, Nitra alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra  v termíne  do 19. 06. 2020.

            Uchádzači o štúdium budú prijatí v zmysle platných kritérií, ktoré škola stanovila pre prijatie uchádzača na štúdium do 1. ročníka pre školský rok 2020/2021.

             

            2. termín prijímacieho konania sa bude realizovať pre nasledovné učebné odbory:

            2433 H      obrábač kovov      

            2683 H 11 elektromechanik - silnoprúdová technika        

            6475 H      technicko-administratívny pracovník             

            Uchádzači, ktorí sa prihlásia do trojročných učebných odborov, budú prijatí bez prijímacích skúšok v zmysle platných kritérií.

            Prihlášky uchádzačov o štúdium v učebných odboroch je potrebné podať osobne na sekretariáte Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220, Nitra alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra v termíne do 19. 06. 2020.

            Pre 2. termín prijímacieho konania platia kritériá pre prijatie uchádzača na štúdium do 1. ročníka pre školský rok 2020/2021, ktoré sú uvedené na tomto odkaze.

                                                                                                

                                                                            Ing. Oľga Hodálová, v. r. 

                                                                                      riaditeľka                                         

             

          • Výsledky prijímacích skúšok pre školský rok 2020/2021

          • Vážení rodičia,

            zverejnili sme výsledky prijímacieho konania TU..., ktoré sú chránené kódom uchádzača.  Rodičov budeme ohľadom kódov kontaktovať telefonicky, e-mailom alebo poštou ako súčasť rozhodnutia. V prípade, ak sa k Vám žiadnym spôsobom kód nedostal, vyžiadajte si ho od nás e-mailom: dsa.nr@dsakademien.sk.

             

             

            Zároveň  rozposielame rozhodnutia o prijatí, ktorých súčasťou je aj kód uchádzača a „Záväzné potvrdenie o nastúpení na štúdium“ tlačivo TU.... 

            Zákonný zástupca prijatého uchádzača nemusí čakať na doručenie rozhodnutia o prijatí poštou, ale "Záväzné potvrdenie o nastúpení na štúdium môže vyplniť a zaslať  e-mailom na adresu: dsa.nr@dsakademien.sk alebo poštou na adresu školy: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra – čo najskôr do 04.06.2020.

            V tomto prípade informujte školu, na ktorej máte druhú prihlášku, že na ňu nenastúpite. Je to  z dôvodu urýchlenia administratívneho spracovania pre obe školy.

            Ak ste sa rozhodli, že nenastúpite na našu školu, pošlite nám prosím „Záväzné potvrdenie o nenastúpení na štúdium“ tlačivo TU...  e-mailom na adresu: dsa.nr@dsakademien.sk alebo poštou na adresu školy: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra – čo najskôr do 04.06.2020.

            Záväzné potvrdenie o nastúpení nie je zápisný lístok! Nedá sa odvolať a preniesť na inú školu!

            Odvolanie voči neprijatiu nám zasielajte až po obdržaní rozhodnutia poštou a to  buď e-mailom na adresu: dsa.nr@dsakademien.sk alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra.

             

            Zároveň sa Vám touto cestou chceme poďakovať sa Vašu ústretovosť vzhľadom na novovzniknutú mimoriadnu situáciu COVID-19.

                                                        

                                                          Ing. Oľga Hodálová, riaditeľka                                                                                                            

          • Oznam pre verejnosť!!!

          • V období prerušenia vyučovania v škole nebudú stránkové hodiny, v prípade nutnosti a neodkladných vecí nás môžete kontaktovať v pracovných dňoch prostredníctvom e-mailu: dsa.nr@dsakademien.sk.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Oznam!!!

          • Vážení rodičia,

            na základe prebiehajúcich opatrení na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19, dovoľujeme si Vás požiadať o spoluprácu v našom spoločnom záujme čo najúčinnejšej ochrany zdravia Vašich detí a rodín.

            Od 16. marca 2020 žiaci nemajú mimoriadne prázdniny ani riaditeľské voľno, ale zmenila sa len forma vyučovania z prezenčnej na e-learningovú.

            Výchovno-vzdelávací proces organizujeme aj v takejto mimoriadnej situácii, čím chceme zabezpečiť, aby sa žiaci zdržiavali v domácom prostredí a nezdružovali sa v kolektívoch, o čo aj Vás touto cestou prosíme.

            Počas uzatvorenia školy je zabezpečený vyučovací režim prostredníctvom aplikácie Edupage, Skype, Teams, e-mailov a dostupných médií. Tento náhradný režim vyučovania ako aj účasť žiakov, budú zo strany školy hodnotené.

            Upozornite preto svoje deti, že vyučovanie on-line beží podľa platného rozvrhu hodín, ktorý bude zverejnený na webovej stránke.  Je preto nevyhnutné, aby boli žiaci v takejto forme aktívne prítomní na vyučovaní prostredníctvom internetu, počítača alebo inou dostupnou formou.

            Sledujte, prosím,  aj naďalej webovú stránku školy, kde Vám budeme poskytovať vždy aktuálne informácie v prípade akýchkoľvek zmien.

            Za vzájomnú spoluprácu ďakujeme.

             

                                                   Ing. Oľga Hodálová, riaditeľka

          • Oznam!!!

          • Riaditeľka Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220, Nitra udeľuje v piatok, t. j.  13.03.2020 žiakom školy riaditeľské voľno.  

            Od pondelka, t. j. dňa 16.03.2020 je nariadený celoštátny režim a dvojtýždňové prerušenie vyučovania na všetkých školách. 

             

                                                            Ing. Oľga Hodálová, riaditeľka

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA
      • Novozámocká 220, 949 05 Nitra 949 05 Nitra Slovakia
      • 42114985
      • 2022445799
      • SK70 0200 0000 0045 8382 8456
      • Mgr. Anna Sládeková
      • Mgr. Michal Štancel 0915 098 813
      • Ing. Ján Viderňan 0911 345 215
      • Ing. Richard Labovský 0911 345 213
      • Ing. Mária Karvajová 0911 345 218
      • Mgr. Soňa Steinerová 0911 345 214
      • https://www.facebook.com/dsanitra
      • @ssos_polytechnicka_dsa_nitra
      • Sekretariát 0903 404 465
      • Deutsch – Slowakische Akademien, a.s. adresa : Školská 136/5, 977 01 Brezno web: http://www.dsakademien.sk/
    • Prihlásenie