• Jesenná atmosféra v našom internáte DSA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jesenná atmosféra v našom internáte DSA.

            Pestrofarebná jeseň nemusí byť vôbec plná nostalgie a smútku, práve naopak. Naši žiaci internátu spoznali čaro jesennej atmosféry. Naučili sa ako zútulniť svoj „druhý domov“ počas melancholických jesenných dní, pričom využili prírodný materiál, ktorý nám pani Jeseň ponúka a tak vytvorili spolu s vychovávateľkou Ing. Evou Bencovou jedinečný interiér SŠI s pravými jesennými vibráciami.

          • Oznam

          • Riaditeľka Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA oznamuje rodičom a žiakom školy, že otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 5. 9. 2022 v čase o 9.00 hod. pre žiakov druhých a vyšších ročníkov a o 10.00 hod. pre žiakov prvých ročníkov.

            Žiaci ubytovaní na internáte sa môžu ubytovať už v nedeľu 4. 9. 2022 od 17.00 hod. do 21.00 hod. alebo v pondelok 5. 9. 2022 od 11.00 hod. do 20.00 hod.

          • Oznam pre žiakov prijatých do 1. ročníka (šk. rok 2022/2023)

          •  

            Vážení rodičia,

             

            pre našich žiakov sprostredkovávame vydanie medzinárodného preukazu ISIC/EURO<26, ktorý je aj identifikačným preukazom žiaka našej školy.

             

              S preukazom získava Vaše dieťa možnosť:

            1. mať jeden preukaz platný v interných systémoch školy pre evidenciu dochádzky,
            2. využiť vďaka preukazu zľavy na miestach na Slovensku a vo svete, napr. v kine, v autoškolách, pri nákupoch oblečenia, školských a športových potrieb, kníh, pri stravovaní, športovaní a cestovaní. Viac na www.isic.sk,
            3. mať jeden preukaz ako univerzálnu dopravnú kartu pre SAD aj vlakovú dopravu na žiacke cestovné po celom Slovensku,
            4. denne šetriť svoje vreckové a učiť sa efektívne nakladať s financiami.

             

              Preto je potrebné, aby ste:

            • vyplnili Prihlášku za člena – evidenčný list (je potrebné vyplniť a podpísať obe strany),
            • uhradili 20,- EUR, táto suma zahŕňa poplatok za licenciu ISIC/EURO<26 a poplatok za výrobu čipového preukazu a za jeho použitie u dopravcov na školský rok 2022/2023.

              Objednať preukaz môžete nasledovne:

             

            • vyplnenú a podpísanú Prihlášku za člena – evidenčný list zaslať e-mailom na adresu:  katarina.zelenakova@nr.skoladsa.sk alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05 Nitra,
            • sumu 20,- EUR uhradiť na účet v ČSOB BANKE, IBAN: SK43 7500 0000 0040 2498 0419

            Pri úhrade je povinné uvádzať do poznámky k platbe meno a priezvisko žiaka.

            V prípade, že nemôžete objednať preukaz uvedeným spôsobom, tak prinesiete vyplnenú a podpísanú Prihlášku za člena – evidenčný list do školy (ak ju nemáte, dáme Vám ju) a v hotovosti uhradíte 20,- EUR.

            Taktiež si pripravte 1 fotografiu žiaka (rozmer 25x25 mm), ktorú žiak odovzdá pri prevzatí preukazu.

          • Grantový projekt "DSA na bicykloch"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Grantový projekt "DSA na bicykloch".

            Náš projekt o zdravom pohybe a podpore mobility bicyklami s názvom "DSA na bicykloch" získal podporu mesta Nitra a Nitrianskej komunitnej nadácie v grantovom programe Mladí nitrianski filantropi. Koordinátorom projektu je Patrik Pavelka z II. TAEL a účastníci sú Veronika Hubová z I. TAEL a Jakub Szabó z I. MAD. Získali 600 eur pre školu na kovový domček na bicykle a workshopy. V utorok 21.6. nám slávnostne odovzdali grantový šek na MSÚ v Nitre primátor Nitry Marek Hattas, viceprimátor p. Špoták a p. Hatala. Ďakujeme

          • Oznámenie o 2. kole prijímacieho konania

          •  

            Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220 v Nitre bude realizovať 2. kolo prijímacieho konania na nenaplnený počet miest, ktorý sa uskutoční dňa 21.06.2022 pre školský rok 2022/2023.

             

            2. kolo prijímacieho konania sa bude realizovať pre nasledovné študijné odbory:

            Počet voľných miest:

            2411 K mechanik nastavovač - 7           

            2426 K programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení - 7

                                                                

            Prihlášky uchádzačov o štúdium v študijných odboroch je potrebné podať osobne na sekretariáte Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220, Nitra alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra  v termíne  do 20. 06. 2022.

            Uchádzači o štúdium budú prijatí v zmysle platných kritérií, ktoré škola stanovila pre prijatie žiaka na štúdium do 1. ročníka pre školský rok 2022/2023.

            2. kolo prijímacieho konania sa bude realizovať pre nasledovné učebné odbory :

            Počet voľných miest: 

            2423 H      nástrojár - 5            

            2683 H 11 elektromechanik - silnoprúdová technika - 3

            6475 H      technicko-administratívny pracovník - 3          

             

            Uchádzači, ktorí sa prihlásia do trojročných učebných odborov, budú prijatí bez prijímacích skúšok v zmysle platných kritérií.

            Prihlášky uchádzačov o štúdium v učebných odboroch je potrebné podať osobne na sekretariáte Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220, Nitra alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra      v termíne do 21. 06. 2022.

            Pre 2. kolo prijímacieho konania platia kritériá pre prijatie žiaka na štúdium do 1. ročníka pre školský rok 2022/2023, ktoré sú uvedené na tomto odkaze

          • Oznam pre rodičov žiakov prihlásených na štúdium v školskom roku 2022/2023

          • Vážení rodičia,

             

            Dovoľujeme si Vás informovať, že   Vám prostredníctvom informačného systému Edupage bolo doručené oznámenie o kladnom výsledku prijímacieho konania Vášho dieťaťa. Následne Vám bude klasickou  poštou zaslané oficiálne Rozhodnutie o výsledku prijímacieho konania spolu s tlačivom  „Potvrdenie o nastúpení/nenastúpení žiaka na štúdium“.  Zároveň Vás prosíme o spätné zaslanie vyplneného potvrdenia s dátumom 18. máj 2022 na adresu školy:  

            Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA,

            Novozámocká 220,

            949 05 Nitra,

            Nie je potrebné čakať na doručenie tlačiva poštou, môžete si ho stiahnuť pomocou tohto linku: potvrdenie. Po vyplnení  a zoskenovaní ho môžete zaslať na emailovú adresu : dsa.nr@dsakademien.sk

             

            V prípade, že  Vám doteraz nebola doručená informácia o prijatí Vášho dieťa, neznamená to, že Váš syn /dcéra na školu nebudú prijatí. Títo žiaci budú postupne zaraďovaní do zoznamu prijatých žiakov na základe reálneho počtu zapísaných žiakov. V nasledujúcich dňoch budú doteraz neprijatí žiaci postupne  posúvaní  na miesta žiakov, ktorí sa rozhodli nastúpiť na iný odbor. Zápis bude prebiehať do 23. mája 2022, čiže posledná aktualizácia ďalších prijatých žiakov sa uskutoční 24. mája 2022. Z uvedeného dôvodu odporúčame, aby rodičia doteraz neprijatých žiakov pozorne sledovali doručené správy  na Edupage.

          • Pozvánka na prijímacie skúšky

          • Riaditeľka Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220 v Nitre na základe prihlášok na štúdium v tunajšej škole

            pozýva

            žiakov 9. ročníkov základných škôl na prijímacie skúšky do 1. ročníka denného štúdia v školskom roku 2022/2023,ktoré sa uskutočnia v dňoch :

             

            1. kolo 1. termín: 02. mája 2022

            1. kolo 2. termín: 09. mája 2022

             

            v SSOŠP DSA, Novozámocká 220, Nitra (autobus č. 12, 14, 22).

            Žiadame žiakov, aby sa do školy dostavili do 8.30 hod.

            Žiak si so sebou prinesie rysovacie potreby (trojuholník, uhlomer, kružidlo), písacie potreby (ceruzka 2 kusy, modré pero) a tabuľky pre základné školy. Nepovoľuje sa používať kalkulátory.

            Počas konania prijímacích skúšok je prísny zákaz používania mobilných telefónov.

            V prípade, že žiak sa pre osobitne závažné dôvody, najmä zdravotné, nemôže dostaviť na prijímacie skúšky, predloží jeho zákonný zástupca riaditeľke tunajšej školy žiadosť o povolenie vykonať skúšku v náhradnom termíne, doloženú potvrdením.

             Žiadosť spolu s potvrdením treba predložiť najneskôr v deň konania skúšok do 8.00 hodiny.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.

            Ing. Oľga Hodálová

                                                                                                    riaditeľka 

          • KLUB 27 (Hudba a drogy) - výchovný koncert

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KLUB 27 (Hudba a drogy) - výchovný koncert.

            Dnes sme sa zúčastnili hudobno-vzdelávacieho programu "KLUB 27", ktorý ponúka pohľad na problematiku drog z iného uhlu, na aký sú možno študenti bežne zvyknutí, cez životné príbehy a osudy spevákov a hudobníkov, ktorých talent a životy zničili drogy a alkohol. Užili sme si živú hudbu aj video-projekciu, ktorá reálne prezentovala, čo dokážu drogy s človekom urobiť.

          • Online DOD v SSOŠP DSA NR

          • Online deň otvorených dverí v súkromnej strednej odbornej škole polytechnickej DSA v Nitre. Predstavenie moderného praktického a teoretického vyučovania.

          • Stužkovanie žiakov

          • Namiesto tradičnej stužkovej sa do konca januára 2022 zatiaľ na našej škole uskutočnili slávnostné stužkovania žiakov IV. MMD, IV. MEMM, V. STET a IV. PGMN. Žiaci sa tak dočkali aspoň jej „zmenšenej“ podoby.         

            O to intenzívnejšie tak prežívali odovzdávanie zelených stužiek nádeje za účasti vedenia školy. Odniesli si nielen zelenú stužku, ale hlavne nezabudnuteľný zážitok.

            A trieda V. STET dokonca i originálne tablo.

          • Olympiáda ľudských práv - krajské kolo

          • Vo februári 2022 sa uskutočnilo online krajské kolo už 24. ročníka OLP. Našu SSOŠP DSA, Nitra v ňom reprezentovali Diana Vaculová (3.ETO) a Matej Áč (1.PGME). Obaja si zaslúžia poďakovanie a dúfame, že sa zúčastnia aj budúceho jubilejného ročníka. 

          • Olympiáda zo SJL – krajské kolo

          • Do krajského kola Olympiády  zo Slovenského jazyka a literatúry postúpil žiak Michal Bukový zo IV. MMD triedy duálneho štúdia. Súťaž sa uskutočnila online vo februári 2022. Michalovi ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej SSOŠP DSA, Nitra. 

          • Darujte 2 % z dane

          • Podporte nás formou poukázania 2% zo zaplatenej dane z príjmov

            Vážení rodičia,

            Občianske združenie AMOS Nitra, Novozámocká 220, Nitra pri SSOŠ polytechnickej DSA, Nitra sa na základe splnených podmienok pre zápis do registra určených právnických osôb zo dňa 14.12.2021 uchádza o Vašu pomoc vo forme darovania 2 %  dane z príjmu za rok 2021. Občianske združenie AMOS Nitra je riadne zaregistrované v Notárskom centrálnom registri.

            V zmysle zákona č. 295/2003 o daniach z príjmov môžete poskytnúť 2 % z dane v prospech niektorej neziskovej organizácie. Nepredstavuje to pre Vás žiadne výdaje navyše – rozhodnete iba o tom, či dve percentá z vašich daní pôjdu do štátneho rozpočtu alebo nimi podporíte našu činnosť.

            Všetky tieto aktivity by sa nemohli konať bez podpory rodičov, vedenia školy, pedagogických a nepedagogických zamestnancov školy, ako aj priateľov, sponzorov firiem a všetkých tých, ktorí nás podporili.

                    Touto cestou Vám ďakujeme

            Milí rodičia, veríme, že podporíte školu, do ktorej chodí Vaše dieťa.

            Tlačivá (Vyhlásenie a Potvrdenie o zaplatení dane), stačí len vyplniť, doručiť do školy (triednemu učiteľovi) a my Vám zabezpečíme, aby sa dostali na príslušný daňový úrad.

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA
      • Novozámocká 220, 949 05 Nitra 949 05 Nitra Slovakia
      • 42114985
      • 2022445799
      • SK70 0200 0000 0045 8382 8456
      • Mgr. Anna Sládeková
      • Mgr. Michal Štancel 0915 098 813
      • Ing. Ján Viderňan 0911 345 215
      • Ing. Richard Labovský 0911 345 213
      • Ing. Mária Karvajová 0911 345 218
      • Mgr. Soňa Steinerová 0911 345 214
      • https://www.facebook.com/dsanitra
      • @ssos_polytechnicka_dsa_nitra
      • Sekretariát 0903 404 465
      • Deutsch – Slowakische Akademien, a.s. adresa : Školská 136/5, 977 01 Brezno web: http://www.dsakademien.sk/
    • Prihlásenie