• Podporte nás formou poukázania 2% zo zaplatenej dane z príjmu

          • Darujte 2 % z dane

            Vážení rodičia,

            Občianske združenie AMOS Nitra, Novozámocká 220, Nitra pri SSOŠ polytechnickej DSA, Nitra sa na základe splnených podmienok pre zápis do registra určených právnických osôb zo dňa 08.12.2023 uchádza o Vašu pomoc vo forme darovania 2 % dane z príjmu za rok 2023. Občianske združenie AMOS Nitra je riadne zaregistrované v Notárskom centrálnom registri.

            V zmysle zákona č. 595/2003 o daniach z príjmov môžete poskytnúť 2 % z dane v prospech niektorej neziskovej organizácie. Nepredstavuje to pre Vás žiadne výdaje navyše – rozhodnete iba o tom, či dve percentá z vašich daní pôjdu do štátneho rozpočtu alebo nimi podporíte našu činnosť.

            Všetky tieto aktivity by sa nemohli konať bez podpory rodičov, vedenia školy, pedagogických a nepedagogických zamestnancov školy, ako aj priateľov, sponzorov firiem a všetkých tých, ktorí nás podporili.

            Touto cestou Vám ďakujeme.

            Milí rodičia, veríme, že podporíte školu, do ktorej chodí Vaše dieťa.


            Tlačivá (Vyhlásenie a Potvrdenie o zaplatení dane), stačí len vyplniť, doručiť do školy (triednemu učiteľovi) a my Vám zabezpečíme, aby sa dostali na príslušný daňový úrad.

          • Prezentácia projektu Chill Zone na burze projektov v synagóge

          •  V rámci programu „Mladí nitrianski filantropi 2023“, sme sa zúčastnili „burzy projektov“ 5. decembra 2023 o 16:00 v nitrianskej Synagóge. Koordinátor projektu - P. Pavelka zo IV. TEET predstavil projekt Chill Zone, za ktorý bol zodpovedný spolu s P. Križanom a M. Dilhofom.

            Za účasti zástupcov mesta Nitra a organizácie UNICEF pripravil prezentáciu, ktorú si môžete pozrieť nižšie. Gratulujeme k úspešnému uzavretiu projektu, ktorého výsledok môžete vidieť.

          • Zapoj sa do e-športovej stredoškolskej ligy

          • Registrácie do 7. sezóny Stredoškolskej ešportovej ligy spustené, študenti zabojujú o hodnotné ceny.

            Bratislava, 13.10.2023


             

            Obľúbená Stredoškolská ešportová liga otvára svoje brány! Študenti slovenských a českých stredných škôl a gymnázií zabojujú v 7. sezóne o hodnotné ceny v herných tituloch Counter-Strike 2, League of Legends, Valorant a Rocket League. Registrácie do jednotlivých turnajov aktuálne prebiehajú na oficiálnej stránke organizátora yzone.sk, začiatok ligy je naplánovaný 20. novembra 2023.

            Do turnajov sa žiaci môžu registrovať do 17.11.2023 kliknutím na jednotlivé odkazy:

            • Counter-Strike 2: https://bit.ly/scsel7cs

            • League of Legends: https://bit.ly/scsel7lol

            • Rocket League: https://bit.ly/scsel7rl

            • Valorant: https://bit.ly/scsel7vlr

            Už z názvu projektu vyplýva, že je určený pre žiakov slovenských a českých stredných škôl a gymnázií. Podmienkou účasti v projekte je preukázanie sa platným ISIC preukazom na aktuálny školský rok alebo potvrdením o návšteve školy, nie starším ako 7 dní. Žiaci reprezentujú svoju školu v pohodlí svojho domova počas voľného času, všetky zápasy prebiehajú online.

            Nová sezóna stredoškolskej ešportovej ligy bude s niekoľkými novinkami, o ktorých informuje Dávid Moštenicky, Project Manager SČSEL: „Aktuálna sezóna sa bude odohrávať od novembra 2023 do mája 2024. Počas 7. sezóny pripravujeme pre žiakov škôl jednodňové víkendové turnaje o herné periférie, ktoré venovali partneri ligy. Pridali sme do ligy taktiež aj novú fázu turnaja - last chance (poslednú šancu), čo znamená, že zo základnej skupiny postúpi viac tímov a tým zaručíme viac hráčom postup do vyšších častí turnaja. Asi najväčšou novinkou 7. sezóny je pripravované off-line finále, ktoré sa uskutoční v máji roku 2024.“

            Hlavnými partnermi projektu sú FEI STU Bratislava, Unicorn University, Technická univerzita v Košiciach a Slovenská sporiteľňa.

            Primárnym cieľom herného turnaja je podporiť u žiakov rozvoj komunikatívnych a kognitívnych schopností, ktoré podľa vedeckých štúdií výborne zlepšujú práve počítačové hry. Niektoré z herných titulov nabádajú študentov k sústavnému štúdiu podkladových materiálov k danej hre, resp. k jej novej verzii. Podklady k hrám sa väčšinou vyskytujú iba v cudzích jazykoch a tak okrem budovania vzťahu k čítaniu a samoštúdiu sa tieto hry podieľajú aj na rozvoji cudzích jazykov, ktorých znalosť je v súčasnosti samozrejmosťou. Herný turnaj tak zábavným a hravým spôsobom u študentov rozvíja aj zručnosti, ktoré im značne zjednodušia situáciu na trhu práce, ale aj v bežnom živote.

            Podrobnejšie informácie o projekte nájdete na stránke www.yzone.sk, na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.


             

            Organizátorom projektu je agentúra YGames Company.

          • Oznam pre žiakov prijatých do 1. ročníka školský rok 2023/2024

          • Vážení rodičia,

            pre našich žiakov sprostredkovávame vydanie medzinárodného preukazu ISIC/EURO<26, ktorý je aj identifikačným preukazom žiaka našej školy.

            S preukazom získava Vaše dieťa možnosť:

            1. mať jeden preukaz platný v interných systémoch školy pre evidenciu dochádzky,
            2. využiť vďaka preukazu zľavy na miestach na Slovensku a vo svete, napr. v kine, v autoškolách, pri nákupoch oblečenia, školských a športových potrieb, kníh, pri stravovaní, športovaní a cestovaní. Viac na www.isic.sk,
            3. uplatniť si nárok na ISIC paušál s výhodným balíkom mobilných dát,
            4. mať jeden preukaz ako univerzálnu dopravnú kartu pre SAD aj vlakovú dopravu na žiacke cestovné po celom Slovensku,
            5. denne šetriť svoje vreckové a učiť sa efektívne nakladať s financiami.

            Naša škola bude preukazy objednávať tak, aby sme ich žiakom mohli odovzdať   začiatkom školského roka. Preto je potrebné, aby ste:

            • uhradili 22,- €, táto suma zahŕňa poplatok za licenciu ISIC/EURO<26 a poplatok za výrobu čipového preukazu a za jeho použitie u dopravcov na školský rok 2023/2024.

              Objednať preukaz môžete nasledovne:

            • vyplnenú a podpísanú https://isic.sk/ziadost-o-vydanie-preukazu-ziaka-isic-euro26/ zaslať e-mailom na adresu:  klaudia.gracikova@nr.skoladsa.sk alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05 Nitra,
            • sumu 22,- € uhradiť na účet vo VÚB banke,

            IBAN: SK70 0200 0000 0045 8382 8456

            Pri úhrade je povinné uvádzať do poznámky meno a priezvisko žiaka.

            V prípade, že nemôžete objednať preukaz uvedeným spôsobom, tak prinesiete vyplnenú a podpísanú Žiadosť o vydanie preukazu žiaka do školy (ak ju nemáte, dáme Vám ju) a v hotovosti uhradíte 22,- EUR.

            Taktiež si pripravte 1 fotografiu žiaka (rozmer 25x25 mm), ktorú žiak odovzdá pri prevzatí preukazu.

             

          • Oznam pre žiakov 2., 3., 4. ročníka a žiakov nadstavbového štúdia školský rok 2023/2024

          • Milí študenti!

             

            Ak chcete využívať svoj ISIC preukaz aj v ďalšom školskom roku (doprava a všetky zľavy a výhody), je potrebné predĺžiť jeho platnosť.

             

            Platnosť preukazu sa obnovuje v dvoch krokoch:

            1. Zakúpením známky ISIC 09/2024 v hodnote 10 EUR

            Známku si môžete zakúpiť priamo v škole do 31.10.2023 (cez letné prázdniny a od 01.11.2023 cez www.objednaj-preukaz.sk s doručením na adresu domov, v tomto prípade sa platí poplatok 3 € za kuriéra).

             

            2. Predľžením platnosti pre dopravu

            Prolongácia cez SMS

            • Pošlite SMS (3,60 €) na číslo 8844 v tvare TC medzera Priezvisko (uvedené na preukaze a bez diakritiky) medzera číslo čipu (uvedené na preukaze).

            Následne priložte preukaz k terminálu v škole alebo k verejne dostupnému terminálu (www.preukazstudenta.sk)

                        Prolongácia cez aplikáciu UBIAN

            • Prihláste sa do aplikácie Ubian, ak ešte nemáte registrovaný svoj preukaz, pridajte si ho cez Preukaz študenta v Môj Ubian. Na webe Ubian si pridáte Preukaz žiaka cez Nová karta.
            • Nárok na zľavu v doprave na ďalší školský rok si predľžite zaplatením poplatku 3,60 € jednoducho platobnou kartou.
            • Po úspešnej platbe priložte kartu k terminálu na svojej škole alebo k verejnému terminálu.

            Terminál predľži platnosť zľavy na dopravu na čipe preukazu.

          • Oznámenie o 2. kole prijímacieho konania

          •  

            Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220 v Nitre bude realizovať 2. kolo prijímacieho konania na nenaplnený počet miest  pre školský rok 2023/2024.  Prijímacie konanie sa uskutoční  v utorok   20.06.2023.

             

            2. kolo prijímacieho konania sa bude realizovať pre nasledovné študijné odbory:

             

            Počet voľných miest:

            2426 K programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení -  2

            2426 K programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení duál - 4

            2679 K mechanik mechatronik - 4

            2679 K mechanik mechatronik duál - 4

                                                                

            Prihlášky uchádzačov o štúdium v študijných odboroch je potrebné podať osobne na sekretariáte Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220, Nitra alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra  v termíne do 16. 06. 2023.

            Uchádzači o štúdium budú prijatí v zmysle platných kritérií, ktoré škola stanovila pre prijatie žiaka na štúdium do 1. ročníka pre školský rok 2023/20234

             

             

            2. kolo prijímacieho konania sa bude realizovať pre nasledovné učebné odbory:

             

            Počet voľných miest: 

            2683 H 11 elektromechanik - silnoprúdová technika – 2

            2683 H 11 elektromechanik - silnoprúdová technika duál - 2

            2433 H obrábač kovov - 2

            2433 H obrábač kovov duál - 5

             

            Uchádzači, ktorí sa prihlásia do trojročných učebných odborov, budú prijatí bez prijímacích skúšok v zmysle platných kritérií.

            Prihlášky uchádzačov o štúdium v učebných odboroch je potrebné podať osobne na sekretariáte Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA, Novozámocká 220, Nitra alebo poštou na adresu: Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, 949 05  Nitra   v termíne do 16. 06. 2023.

             

            Pre 2. kolo prijímacieho konania platia kritériá pre prijatie žiaka na štúdium do 1. ročníka pre školský rok 2023/2024, ktoré sú uvedené na tomto odkaze.

             

          • Oslavujeme Deň učiteľov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Oslavujeme Deň učiteľov.

            Milí učitelia, majstri, asistenti a vychovávatelia, k dnešnému sviatku Vám prajeme veľa pracovného elánu, tvorivých síl, najmä však pevné zdravie a mnoho životného optimizmu pri napĺňaní tohto krásneho povolania. S podporou nášho vedenia Vám v mene Školského parlamentu DSA NR chceme symbolicky poďakovať kvetinkou, ktorú dnes rozdávajú naši členovia parlamentu na čele s predsedom Samuelom Záhorom z V.EST. Ďakujeme Vám.

          • Podporte nás formou poukázania 2% zo zaplatenej dane z príjmu

          • Darujte 2 % z dane


            Vážení rodičia,

            Občianske združenie AMOS Nitra, Novozámocká 220, Nitra pri SSOŠ polytechnickej DSA, Nitra sa na základe splnených podmienok pre zápis do registra určených právnických osôb zo dňa 9.12.2022 uchádza o Vašu pomoc vo forme darovania 2% dane z príjmu za rok 2022. Občianske združenie AMOS Nitra je riadne zaregistrované v Notárskom centrálnom registri.

            V zmysle zákona č. 295/2003 o daniach z príjmov môžete poskytnúť 2 % z dane v prospech niektorej neziskovej organizácie.
            Nepredstavuje to pre Vás žiadne výdaje navyše – rozhodnete iba o tom, či dve percentá z vašich daní pôjdu do štátneho
            rozpočtu alebo nimi podporíte našu činnosť.

            Občianske združenie AMOS Nitra v roku 2022 získané finančné prostriedky použilo na:

            • Záťažový tester autobatérií vo výške 179,50 €
            • Sťahovák trojramenný vo výške 63,24 €
            • Sada automobilových konektorov a stojanová vŕtačka vo výške 234,60 €
            • Nabíjačka auto/moto batérií Kukla a žiarovky vo výške 212,44 €
            • Kliešte na hadicové a piestne spony vo výške 85,17 €
            • Pneumaticko-hydraulický pojazdný zdvihák vo výške 548,45 €
            • Tester katylyzátora vo výške 39,58 €
            • Univerzálny sťahovák bubnových bŕzd vo výške 150,92 €
            • Súprava na opravu plastu vo výške 116,16 €
            • Spájkovacia stanica vo výške 371,80 €
            • Quatros kĺúče na snímače, vstrekovače vo výške 69,58 €
            • Refraktometer – tester prevádzkových kvapalín vo výške 96,40 €
            • Dielenský vozík na náradie vo výške 529,32 €
            • Softvér VIVID Workshop data vo výške 1296,00 €
            • Digitálny adaptér a krížový kľúč vo výške 195,68 €
            • Autodiagnostika LAUNCH vo výške 1243,90 €
            • Materiálno-technické vybavenie SŠI vo výške 1209,00 €

            SPOLU: 7 541,74 €

            Všetky tieto aktivity by sa nemohli konať bez podpory rodičov, vedenia školy, pedagogických a nepedagogických zamestnancov školy, ako aj priateľov, sponzorov firiem a všetkých tých, ktorí nás podporili.
            Touto cestou Vám ďakujeme.

            Milí rodičia, veríme, že podporíte školu, do ktorej chodí Vaše dieťa.
            Tlačivá (Vyhlásenie a Potvrdenie o zaplatení dane), stačí len vyplniť, doručiť do školy (triednemu učiteľovi) a my Vám zabezpečíme, aby sa dostali na príslušný daňový úrad.

            Tlačivo na darovanie 2% z dane

            Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti

          • Program mobility učiteľov Erasmus+ v Portugalsku

          • Naši učitelia sa zúčastnili programu mobility učiteľov Erasmus+ v Porte, kde realizovali rôzne aktivity. Pracovali s novými digitálnymi technológiami, oboznámili sa s virtuálnou nástenkou Padlet a vypracovali v nej projekt. Oboznámili sa so základmi kooperatívneho učenia a spôsobmi využitia mobilných zariadení vo vyučovacom procese. Aplikovali poznatky medzi kolaboratívnym a kooperatívnym vyučovaním vo vlastnej tvorbe videa v programe Animoto, pričom sa zamerali na hybridné učenie a inkluzívnu podporu študentov. V rámci programu priniesli na školu roboty STEM na podporu technologického myslenia študentov.

          • DOD 12. 12. 2022 od 8.00 h - 16.00 h

          • Srdečne vás pozývame na DOD v SSOŠ polytechnickej DSA v Nitre

            12. 12. 2022 od 8.00 - 16.00 h.

            Pozývame vás na prehliadku haly, školy a budú pre vás pripravené zaujímavé aktivity.

            Tešíme sa na vás!

          • Informačný leták o nebezpečných spoločenstvách

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            v súvislosti s potrebou ochrany detí pred manipulatívnymi svetonázorovými a spirituálnymi skupinami si dovoľujeme dať Vám do pozornosti

            informačný leták o nebezpečných spoločenstvách, ktorý pripravil cirkevný odbor Ministerstva kultúry SR v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch pri Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

            Leták je určený pre deti, ich rodičov a učiteľov, ale aj pre všetkých, ktorí s deťmi a mládežou pracujú. Jeho cieľom je zvýšenie informovanosti o možných rizikách nevhodného ovplyvňovania detí a mládeže svetonázorovými skupinami, resp. o rizikách pôsobenia negatívnych spirituálnych spoločenstiev na deti a mládež, a zároveň poskytovanie informácií o možnostiach pomoci a príslušné kontakty. Leták je prístupný aj v jazykoch národnostných menšín (v maďarskom, rómskom, rusínskom, ukrajinskom a nemeckom). V prílohe je verzia v slovenskom jazyku.

            V prípade, že by ste boli kontaktovaní neznámou organizáciou s ponukou na výkon prevencie pre žiakov Vašej školy s podozrivým obsahom, prosím kontaktujte nás.

            Ďakujeme.

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA
      • Novozámocká 220, 949 05 Nitra 949 05 Nitra Slovakia
      • 42114985
      • 2022445799
      • SK70 0200 0000 0045 8382 8456
      • Mgr. Anna Sládeková
      • Mgr. Michal Štancel 0915 098 813
      • Ing. Ján Viderňan 0911 345 215
      • Ing. Richard Labovský 0911 345 213
      • Ing. Mária Karvajová 0911 345 218
      • Mgr. Soňa Steinerová 0911 345 214
      • https://www.facebook.com/dsanitra
      • @ssos_polytechnicka_dsa_nitra
      • Sekretariát 0903 404 465
      • Deutsch – Slowakische Akademien, a.s. adresa : Školská 136/5, 977 01 Brezno web: http://www.dsakademien.sk/
    • Prihlásenie